SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Składniki:
pomidor
jajko
ogórek świeży
cebula czerwona
tuńczyk wędzony
sałata lodowa
sałata rzymska
papryka zielona
sól
pieprz
papryka słodka
Przygotowanie
:
Jajko gotujemy na
twardo, kroimy na 4 kawałki, warzywa myjemy . Paprykę, ogórka i cebulę kroimy
w plasterki a pomidora w ćwiartki. Sałatę lodową szatkujemy i układamy na spodzie miski i to będzie podstawa sałatki. Układamy ogórki i pomidora na około sałaty , na górę dodajemy czerwoną cebulę, wędzonego tuńczyka , zieloną paprykę oraz wcześniej przygotowane jajko. Wszystko doprawiamy
do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką w zależności od gustu. Dekorujemy całość sałatą rzymską .
w plasterki a pomidora w ćwiartki. Sałatę lodową szatkujemy i układamy na spodzie miski i to będzie podstawa sałatki. Układamy ogórki i pomidora na około sałaty , na górę dodajemy czerwoną cebulę, wędzonego tuńczyka , zieloną paprykę oraz wcześniej przygotowane jajko. Wszystko doprawiamy
do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką w zależności od gustu. Dekorujemy całość sałatą rzymską .
Ingredients:
tomato
egg
cucumber
red onion
smoked tuna
iceberg lettuce
romaine lettuce
1 green pepper
salt
pepper
sweet peppers
Directions:
Hard-boil the egg, cut into 4 pieces, wash the vegetables. Slice the
pepper, cucumber and onion, cut the tomato into quarters. Chop iceberg lettuce
and lay it at the bottom of the bowl to create
the base of the salad. Arrange the cucumber and tomato slices on top of the lettuce, add the red onion, smoked tuna, green peppers and egg prepared beforehand. Season everything with salt, black pepper and sweet pepper according to taste. Garnish with romaine lettuce
the base of the salad. Arrange the cucumber and tomato slices on top of the lettuce, add the red onion, smoked tuna, green peppers and egg prepared beforehand. Season everything with salt, black pepper and sweet pepper according to taste. Garnish with romaine lettuce
Patryk Furman III TŻ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz